DÜNYA BİZİM DEĞİL, GELECEĞİN E-TWINNING PROJESİ

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Melisa Çakır YILMAZ'ın yaptığı Slowakya ve İtalya ortaklı "Dünya Bizim Değil, Geleceğin" e-twinnig projemiz.

Günümüzün en önemli sorunları; iklim değişikliği, kuraklık, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, biyolojik çeşitlilikteki 698 kayıp, orman yangınları, asit yağmurları, atıklar, kaynakların tükenmesi. Bu sorunları ele aldığımız projemizde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine çevrenin korunması konusunda farkındalık kazandırmayı ve onlara ekolojik ayak izi kavramını tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün okulun hedefleri arasında, BM'ye üye 193 ülkenin Gündem'de imzaladığı taahhütler doğrultusunda, küçükler arasında çevre bilincinin doğuşunu ve gelişmesini teşvik eden bir değişim motoru olmak yer alıyor. MIUR tarafından Sürdürülebilir Eğitim Planında uygulanan sürdürülebilir kalkınma 2030 hedefleri doğrultusunda şekillenecek olan projemizde, çocuklara hepimizin eylemlerinin Dünya'nın sağlığı üzerinde yansımaları olduğunu keşfedecekler.

05-12-2023